IPster's Interactieve Virtuele Assistent werkt onvermoeid door.

In de praktijk is IPster heel behulpzaam, bespaart je tijd en geeft jouw klanten direct het juiste antwoord.

IPster werkt altijd en overal

In de praktijk

IPster combineert de voordelen van een standaardoplossing met die van een maatwerk toepassing. Wij zijn momenteel de nieuwe standaard bij Inbound Communications met de focus op het beantwoorden van statusvragen. Ons Klant Contact Center is de gemakkelijkste tool voor naadloos klantcontact, zodat je kan concentreren op wat echt belangrijk is. Sluit je aan bij toonaangevende bedrijven die al voor IPster hebben gekozen.

" De klantenservice is nu 24/7 beschikbaar waarbij bestaande klanten veelal zelf hun status kunnen aanvragen of wijzigen. Denk hierbij aan het wisselen van een container of het ophalen hiervan. Maar ook een betalingsvraag of tijdsindicatie wanneer een chauffeur bij de klant is, behoren tot de standaard mogelijkheden. De inkomende communicatie is beter gestroomlijnd, helder en gelogd in ons CRM en overige dataset. Na analyse is gebleken dat IPster voor Praxis kluscontainer het inkomende belverkeer met 41% heeft gereduceerd. Door middel van een goed doordachte Call Flow kan praxis-kluscontainer 2 fte per jaar besparen. "
Richard van Rijnsbergen
CEO Praxis kluscontainer
" Pster heeft voor ESN gezorgd dat 30% van de inkomende gesprekken afgevangen worden. Hierdoor is er meer tijd voor de dingen die echt belangrijk zijn. Dit scheelt voor ESN 1FTE op de binnendienst. Hierdoor was er financiële ruimte om 1 bus bij te kopen en het aantal projecten per dag aanzienlijk te vergroten. "
Chris van der Velden
CEO ESN
" IPster is de oplossing die onze communcatielijnen kort houdt en klanttevredenheid verhoogt. We hebben onze bezetting kunnen verlagen en hierdoor zijn onze operationele kosten substantieel verlaagd"
Richard van Rijnsbergen
CEO R2 recycling
"IPster helpt Uniek Dakwerken aanzienlijk door onze servicedesk te automatiseren bij binnenkomende gesprekken. Met IPster's platform kan Uniek Dakwerken het beheer van inkomende oproepen integreren met ons CRM systeem en met Trengo, de respons op veelgestelde vragen over diensten en afspraken wordt automatisch beantwoord en de werkdruk voor ons personeel verminderen. We zijn superblij met deze vooruitgang!"
William Klooster
CEO Uniek Dakwerken
" Wat een verademing. Het stroomlijnen van onze inkomende oproepen geeft rust en overzicht. We kunnen meer kwalitatief goede prijsopgaven uitbrengen en terugbellen in dezelfde tijd en missen geen enkele oproep."
William Klooster
CEO Cementdek.nl

We hadden een klant gevraagd om een persoonlijke beoordeling te schrijven.

Zo trots als een pauw!

De naam van de organisatie en contactpersoon zijn bij ons opvraagbaar.

Businesscase

Als CEO van een groeiend bedrijf ben ik altijd op zoek naar manieren om efficiëntie te verbeteren en de processen te optimaliseren waarbij de klanttevredenheid centraal staat. De klant bepaalt altijd jouw zakelijke succes omdat een 1e indruk niet snel te verbeteren is. Na het ondergaan van een grondige evaluatie van onze huidige systemen, de wensen van onze 5 call agents en de knelpunten in de bestaande processen, de navraag bij onze CRM leverancier en de input van ons ICT team besloot ik kennis te maken met IPster. 

Richard ontmoette ik eind Februari bij ons op kantoor. Samen met Mosha maakte ik kennis met IPster’s mogelijkheden. Het werd een bevlogen gesprek en ik was overdonderd door de kansen en mogelijkheden die wij besproken. Mijn servicedesk teamleider was enthousiast en ons ICT team zag weinig tot geen belemmeringen. 

De businesscase werd door Mosha en Richard nauwkeurig uitgewerkt waarbij een tijdsbesparing op de afhandeling van inkomende telefoongesprekken van 38% werd geprognotiseerd in combinatie met een terugverdientijd van ca 12 maanden.

Begin Maart heb ik een GO gegeven op de migratie van ons telefoonsysteem naar het platform van IPster. Wij wilden investeren in een nieuwe telefooncentrale met AI-technologie en slimme IVR-toepassingen voor onze organisatie. Centraal in de oplossing stond onze bereikbaarheid, klant personalisatie en het verlagen van de workload op onze klantenservice. 

Implementatie

IPster’s AI-integratie met onze Hubspot en Trengo data was naadloos. Bij inkomende gesprekken werden onze klanten onmiddellijk gerouteerd naar de juiste afdeling of agent dankzij de slimme IVR, waardoor ze geen kostbare tijd meer verloren aan wachten met zo’n irritant muziekje op de achtergrond.

Wat nog opmerkelijker was, was de ongelooflijke tijdswinst die we realiseerden. Door de AI integratie die alle antwoorden op status gerelateerde vragen al had, zagen we een verbazingwekkende daling van 44% in de tijd die nodig was om elk gesprek af te handelen. Hierdoor konden we niet alleen minder personeel inroosteren, maar gaven we ook ons bestaande team de kans om zich te richten op meer abstract en uitdagend werk.

Maar het was niet alleen de operationele efficiëntie die ons overtuigde. De impact op onze Net Promoter Score (NPS) was fenomenaal. Onze klanten waren onder de indruk van de snelle, nauwkeurige en persoonlijke service die ze ontvingen. Door de AI-aangedreven systemen konden we niet alleen wachtrij en service problemen oplossen, maar ook anticiperen op behoeften en proactief handelen bij bestaande klanten.

IPster heeft de implementatie van AI in combinatie een slimme IVR-toepassingen een transformationele verandering teweeggebracht in onze klantenservice. Het heeft niet alleen onze operationele kosten verlaagd en de productiviteit verhoogd, maar het heeft ook de algehele klanttevredenheid naar nieuwe hoogten gestuwd. Ik kan met vertrouwen zeggen dat het een investering was die zichzelf in ruim 9 maanden heeft terugverdiend en ons bedrijf naar een hoger service– en sales niveau heeft getild.

Fase 2

In fase 2 heeft AI ons echt versteld doen staan.

Naast de indrukwekkende efficiëntieverbeteringen en klanttevredenheid, was een ander baanbrekend aspect van IPster’s AI-implementatie de mogelijkheid tot gespreksanalyse van alle opgenomen telefoongesprekken. Door gebruik te maken van geavanceerde spraakherkenning en natuurlijke taalverwerking, analyseerde de TellSens applicatie van IPster alle interacties tussen onze klanten en onze klantenservicemedewerkers.

De AI-gebaseerde gespreksanalyse gaf ons diepgaand inzicht in de klantbehoeften, -voorkeuren en -sentimenten. Het identificeerde trends, pijnpunten en zelfs potentiële verkoopkansen die anders mogelijk onopgemerkt zouden zijn gebleven. Met deze waardevolle informatie konden we onze processen finetunen, onze medewerkers beter trainen en onze dienstverlening verder (hyper)personaliseren.

Bovendien heeft de gespreksanalyse ons geholpen om proactief problemen te identificeren voordat ze zich tot grote kwesties ontwikkelden. Door te luisteren naar de stem van onze klanten konden we snel reageren op klachten, feedback verzamelen en onze service- en dienstverlening voortdurend verbeteren.

Een ander opmerkelijk aspect was de mogelijkheid om trends en patronen te ontdekken die een directe impact hadden op onze bedrijfsstrategieën. Of het nu ging om productverbeteringen, marketingcampagnes of operationele veranderingen, de inzichten die we uit de gespreksanalyse haalden, dienden als waardevolle input voor onze besluitvorming op hoog niveau.

Samengevat

Samengevat heeft de AI-gespreksanalyse ons niet alleen geholpen om onze klantenservice naar een hoger niveau te tillen, maar heeft het ook een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van alle aspecten van ons bedrijf. Het heeft ons in staat gesteld om sneller te innoveren, beter te anticiperen op de behoeften van onze klanten en ons concurrentievoordeel te vergroten. Het is echt een gamechanger geweest voor ons bedrijf en ik ben enthousiast over de mogelijkheden die de toekomst nog zal brengen.

IPster bedankt!

Klaar voor de start?
Boek een demo

Ipster combineert de voordelen van een standaard oplossing met die van een maatwerk toepassing. Daarom ben je bij ons binnen 48 uur online met een robuust callcenter.